Daiginimas.
Daigintos sėklos turi daug įvairių vitaminų, taip pat vitamino E, kuris gerina reprodukcinę funkciją suaugusių paukščių, skatina normalų jauniklių vystymąsi, ypač jų nervų sistemą.
Daiginti galima bet kokias sėklas, paprastus mišinius, tačiau reikia išrinkti visokius džiovintus vaisius, granules ir pan.
Kaip daiginti:
1) Keletą kartų praplauti sėklas;
2) Įpilti juos į skaidraus stiklo indelį (stiklainį), užpilti kambario temperatūros vandenįu, vietoj dangčio naudojam marle;
3) Palikti kambario temperatūroje (22-25 C) 12 valandom;
4) 3-4 kartus praplauti sėklas tame pačiame inde, nenuimant marlaius;
5) Nupilti vandeni pastačius stiklainį truputį kampu (taip palaikyti apie 5 minutes);
6) Truputi paredenti stiklaine, kad grūdai gerai apsirūpintu deguonimi ;
7) Palikti 12-24 valandom. Per šį laikotarpį, sėklas galima praplauti dar kartą.
8) Šiame etape, pradėti stebėti sėklas. Paruošta naudojimui – kai daigai yra maždaug 3 mm.
Paruošta daiginta maistą galima laikyti 2-4 dienas šaldytuve.
(Šaltinis ir nuotraukos čia )
|